Op het industrieterrein van Moorsele-Gullegem opent op 23 maart 2015 Kolon zijn deuren. De producent van prefab betonelementen koos deze locatie niet toevallig. “Van hieruit kunnen we onze klanten in België en Noord-Frankrijk optimaal aanleveren. Bovendien vinden we er alle ruimte om onze activiteiten in de toekomst verder uit te bouwen”, zegt zaakvoerder Jan Romel.

Sterke lokale verankering

Kolon is een nieuwe naam maar geen nieuwkomer in de markt van prefab beton. Het bedrijf is gegroeid uit Romel Bouwbedrijf NV. Na meer dan 25 jaar besliste de bouwgroep uit Izegem om zijn activiteiten als leverancier van prefab elementen onder te brengen in een aparte entiteit. “Een strategische keuze”, zegt Jan Romel. “Enerzijds willen we de beschikbare knowhow, jarenlange ervaring en sterke reputatie van Romel beter uitspelen. Anderzijds kunnen we als onafhankelijke speler veel flexibeler en efficiënter reageren op de vraag van de klant.” Met de verhuis naar de site in Moorsele-Gullegem zet Kolon ook volop in op innovatie. De productiehal van 5.000 m2 bevat een gloednieuw machinepark en beschikt over de nieuwste laad- en losvoorzieningen. “Onze gespecialiseerde medewerkers - uit de eigen streek! - en de goede bereikbaarheid maken dat we onze klanten in België en Noord-Frankrijk vandaag de beste service kunnen leveren met het oog op kwaliteit en maatcorrecte prefab betonproducten.”

Specialist in prefab beton

Het productassortiment van Kolon is zeer divers. Als toeleverancier aan de bouwsector is de onderneming gespecialiseerd in de productie van prefab betonelementen zoals balken, kolommen, binnenwanden, plinten en ander bijzonder maatwerk. Maar ook los of gelast wapeningsstaal op maat behoort tot de mogelijkheden. “Onze klanten zijn voornamelijk bouwbedrijven actief in de industrie, utiliteitsbouw, appartementen- en woningbouw alsook aannemers in de wegenbouw. Zij verwachten producten die een hoge rentabiliteit op de werf garanderen”, zegt Jan Romel. Om tot de juiste oplossing te komen, werkt Kolon altijd nauw samen met de klant. “We denken actief met hem mee en geven op basis van onze kennis en ervaring zijn plannen mee vorm. Efficiënt en maatcorrect.”

Klanten krijgen een volledige rondleiding met persoonlijke begeleiding in de nieuwe site aan de Nijverheidslaan 4A in 8560 Gullegem.